23.12.2020.
Piparkūku cepšanas maratons finiša taisnē
Piparkūku cepšanas procesā «Dabas maizes» īpašnieces Lienes Kalniņas dēliņš Kristians Jānis (no labās) un krustdēls Gabriels

Piparkūku cepšanas maratons finiša taisnē

Šogad pieprasījums pēc piparkūkām un arī pēc to mīklas ir lielāks nekā iepriekšējos gados. To atzīst vairākās mūspuses ceptuvēs un konditorejās. Uzņēmuma Mada­ra 93 ražošanas vadītāja Ginta Miķelsone stāsta, ka vislielākais pieprasījums šogad ir pēc tā saucamajiem laužņiem – piparkūkām ar žāvētiem augļiem, ogām. Savu nosaukumu tās ieguvušas, jo tiek ceptas lielās plātīs, pēc tam tās salauž gabaliņos. Šis ir starp visvairāk pasūtītajiem Ziemassvētku gardumiem. Savukārt no jau safasētajiem cepumiem pircēju iecienītākie ir ar cukura glazūras lodītēm. Tāpat labs noiets ir piparkūku mīklai. G. Miķelsone priecājas, ka klienti pat mēdz atsūtīt foto­grāfijas, kādi pašu ceptie našķi izdevušies.

Vairāk lasiet laikrakstā...

Aptauja

Kā sargājat sevi no vīrusiem?

Regulārais maksājumsArhīvsDarba laiks