Latvijas lauku ainava ar pļavām, mitrājiem un cilvēka tuvumu ir ideāla vide baltajam stārķim – tieši tāpēc Latvijā izveidojusies viena no nozīmīgākajām balto stārķu populācijām Eiropā. Aktīvās ligzdošanas sezonā stārķiem jāuzmeklē barība ne vien sev, bet arī augošajiem mazuļiem, kas ēd līdz pat 10 reizēm dienā. Stārķu mazuļu pieaugšanas periods sakrīt ar aktīvu lauka darbu sezonu, kuras laikā stārķi nereti manāmi lauksaimniecības tehnikas tuvumā, piemēram, soļojot nopakaļ traktoram. Kādēļ viņi to dara? Skaidro Latvijas Dabas fonds (LDF).
Kā baltie stārķi iemanījušies atrast bagātīgu barības avotu
Liene BRIZGA-KALNIŅA, Latvijas Dabas fonda Komunikācijas vadītāja
Autors
30.07.2025.




